Marije Weenink Dwarsluitles Goeree

OVER

MARIJE

Marije Weenink, geboren in 1995, is op haar zevende begonnen met dwarsfluitlessen in haar toenmalige woonplaats Dirksland. Op haar veertiende is ze lessen gaan volgen bij Jeroen Bron, hoofdvakdocent op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hier heeft ze in 2016 haar bachelor opleiding afgerond. Momenteel volgt ze haar master studie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Marije studeert bij Vincent Cortvrint, piccoloïst van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Ze heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Emily Beynon, Peter Lukas Graf, Patricia Morris en Robert Dick. Ook heeft ze in 2011 meegedaan aan de zomeracademie van de Nederlandse Fluit Academie (Neflac) waarbij ze soleerde in Het Concertgebouw.

Ze treedt regelmatig op, zowel solo, in ensembles als in orkesten. Ze heeft solo gespeeld met Het Balletorkest in de kindervoorstelling ‘De grote Mees Kees show’ en was fluitiste in de musical ‘Into the Woods’. Verder heeft ze gespeeld in het Residentie Orkest, het Asko Schönberg ensemble, met ensemble Klang en diverse keren met orkesten van het conservatorium. Hiermee onder andere tijdens het Gergiev festival 2015 onder leiding van Valery Gergiev.

Op haar vijftiende heeft ze de cd ‘winnaars’ opgenomen, nadat ze het EMG muziekconcours had gewonnen.

Marije speelt in fluitsextet ‘6Sense’ waarmee ze onder andere heeft opgetreden tijdens festivals in Rome en Genève. Ook waren ze te gast bij Podium Witteman en maakten ze een voorstelling tijdens het Grachtenfestival met acteur Porgy Franssen.

Naast optreden geeft ze dwarsfluitles in Den Haag en bij de VAK Centrum voor de Kunsten in Delft.Subscribe!